Fielding's, Market Street & Cowboychurch

Fredagen startades så himla mysigt, när jag kom in i brottarrummet på morgonen var det alldeles mörkt och det var jättekallt ute så jag, Caleb, Bryce, Emily och Berenice gjorde en myshög på golvet. En av tusen anledningar till varför jag älskar detta team.
Vi hade ett quiz i både forensic science och health också, men kändes som om båda gick bra. Vi har quiz typ varje vecka men de är väldigt enkla så det är lugnt. Economics var riktigt kul, vi spelade ett sorts kortspel där man skulle samla på resources, och min grupp var väldigt seriös om det och gick all in så det var grymt kul!
 
Efter skolan tränade jag och sen åkte jag ut med Daniel och åt på kvällen! Vi åkte till Fielding's vilket är ett organiskt ställe, tog en riktig hamburgare och det var nog bland de bästa burgare jag ätit! Perfekt stekt hamburgare med grillad bacon, lagrad ost, soltorkade tomater, grillad lök, stekt ägg och tryffel-bacon-senap. Den var rejäl men så sjuuuukt god!
den nya faceswap grejen på snapchat är ju för hemsk haha
 
Sen åkte vi runt, hälsade på hans kompis som jobbar på Sonic och snackade vi och lyssnade musik medan vi bara åkte runt. Bra kväll!
 
Lördag startades med att köra en långdistans runda som var UNDERBAR. Bästa på länge - massor med energi, perfekt väder. Kunde fortsatt förevigt kändes det som haha.
 
Sen facetimade jag med Maja ett tag och skypade med familjen där hemma. Vid halv tre hämtade Majas familj upp mig och så blev hon och jag skjutsade till Market Street där vi hade en liten lunchdate på ett fransktställe som heter La Madeleine.
Åt en crepe med räkor, så gott! Vi träffade även på en annan svensk utbytesstudent som heter Alice som vi pratade lite med.
Sen strosade vi runt på Market Street, tog ett obligatoriskt stopp på Starbucks, och sen blev vi upphämtade och åkte och köpte urgod frozen yoghurt innan vi åkte hem.
 
På kvällen kollade vi på film, snackade och bara hade det mysigt!
 
Imorse gick vi upp vid 8 tiden för att åka till kyrkan. Blev McDonalds frukost på vägen haha. I den kyrkan där Majas värdmamma jobbar finns det en grupp för barn med diagnoser så vi hade söndagsskola med dem först. Barnen där är så söta, allihopa är ju dökära i Maja vilket är så gulligt!
Sen var det gudstjänst i cowboykyrkan, pastorn är så cool med sin grova Texasdialekt och cowboyhatt, haha.
 
Efteråt tittade vi på när folk blev döpta eftersom en av barnen från gruppen skulle bli döpt. Coolt att se!
 
På vägen hem stannade vi och åt mexikanskt, gott som vanligt. Är det något i matväg jag verkligen kommer sakna är det mexikansk mat alltså.
 
När jag kom hem åkte vi och handlade, och sen har jag nu fixat för morgondagen. Taggad för ny vecka som vanligt!
 
Hoppas ni haft en fin helg och får en bra vecka, vi hörs!
Kram

The doctor & New youthgroup

Hej alla!
 
Pa söndagkväll när jag kom till Maja åkte hon, jag och Lauren och köpte Panda Express, blev chowmein och orange chicken vilket var supergott.
the message from my fortune cookie
 
Sen snackade jag och Maja i en evighet om allt möjligt, haha våra samtalsämnen tar typ aldrig slut.
lilla hårmonster
 
På måndagen hände inget särskilt i skolan, vi presenterade vårat projekt i health, och jag skrev hela min nya artikel for newspaper. Efter skolan åkte vi hem till Maja igen, med ett stopp på starbucks. Mötte Bryce, Tristan och youthpastorn Christian från First Baptist Church (dit jag gått med Joanna), och han sa att han tyckte att jag skulle börja komma på onsdagar om jag kunde så jag sa att jag kunde försöka!
 
Hemma hos Maja babblade vi bara tills hennes värdfamilj kom hem fran London vid halv åtta. Sen gick vi med dem ut och åt mexikanskt, jag at Chalupas vilket var riktigt gott!
chalupas
 
När vi kom hem kollade vi på film med Kolby!
 
I tisdags stannade vi hemma från skolan för Maja hade två läkarbesök och hon ville att jag skulle följa med.
Familjen tog med oss till Cracker Barrel på morgonen for att äta frukost, mysigt och gott! Cracker Barrel är en affär också med godis och prylar fran typ 50 talet och framåt. Efter det fick vi följa med dem och rösta (så nu vet jag hur det fungerar att rösta i USA!) och sen åkte vi till doktorn med Maja.
När vi var klara med det tog vi det bara lugnt tills det var dags for Majas andra läkarbesök och sen åkte jag hem.
the woodlands hospital
 
Onsdagen var en superdag, hade så kul på brottningen. Alla var bara på bra humör och vi alla drev och snackade. I övrigt var skoldagen som vanligt men bara extra mysig. Efter skolan hämtade Bryce upp mig vid 5 för han hade erbjudit sig att skjutsa mig till kyrkan. Och åh så kul det var där, bästa på länge! Spelade basket med killarna, umgicks massor med Hannah, åt tacobell och pratade med Megan (en jättekort supergullig cheerleader). Sen körde vi en lek där man skulle få en nylonstrumpa över huvudet, jag och Haylee var med varandra och vi verkligen dog av skratt, så himla fula!
vackra som få
 
Sen var det worship och en liten predikan, som var superbra. Var verkligen ett jättebra budskap och alla är så snälla!
 
Eftersom Bryce var min skjuts hem följde jag med honom, Tristan, Summer, Kennedy och Jack till Whataburger efteråt där vi bara snackade och hade det allmänt trevligt! Bryce sa att han kunde skjutsa mig varenda onsdag om jag ville och jag hoppas verkligen det for det var så kul och mysigt!
 
Idag korde vi powercleaners på morgonen, var med Haylee som vanligt. På engelskan har vi blandat alla engelskaklasser i årskursen fram tills springbreak för att man ska vara med folk på samma nivå som en själv och jag hamnade i den bästa gruppen haha, så pinsamt egentligen eftersom jag inte ens är amerikan. 
Även på matten går det bra för mig, jag fick extra uppgifter att lösa for att min lärare tyckte att de uppgifterna vi gjorde var for enkla för mig. Jättekul ju!
På lunchen satt Casey och Hannah med mig och Maja för de skulle ha ett trackmeet så de fick ha A-lunch idag.
I övrigt hände inte så mycket resten av skoldagen och när jag kom hem tränade jag och strax blir det middag!
 
 
Vi hörs efter helgen, massor med kramar!!

Skillnader mellan amerikaner och svenskar

Det här är ett inlägg som jag skrivit för explorius. Ni kan läsa det här också.

Visst hade jag hört att amerikaner skulle vara lite annorlunda än svenskar innan jag kom hit. Men jag tror inte riktigt att jag förstod innan jag genuint fick lära känna detta folk och lära mig om våra olikheter.

Nyfikenhet och genuint snälla
En av de första sakerna jag märkte var öppenheten. Det förvånade mig mycket i början hur främlingar kom fram och var nyfikna på en, och frågade massor av saker. Ännu konstigare var det för mig när folk kom fram och gav mig komplimanger, killar som tjejer, trots att jag inte alls kände dem. För mig, och för svenskar i allmänhet, tror jag att detta är väldigt främmande. Vi svenskar tenderar att hålla oss i vårt lilla skal om vi inte känner någon särskilt bra, och det är sällan vi stoppar någon på gatan för att säga att den har en fin tröja, till exempel. Innan jag åkte ifrån Sverige hade folk berättat för mig om denna vänlighet, och många varnade mig för att den egentligen var "fejk". Detta är något jag absolut inte håller med om. De människor jag har lärt känna är genuint snälla, men självklart, precis som överallt i världen, finns det folk som är lite mer fejk också.

Amerikaner är också i allmänhet mycket patriotiska. De är fast beslutna om att USA är "the greatest country in the world". De är också ofta inte alls insatta i världen i övrigt - många har ingen aning om vad andra länder varken ligger eller har för livsstil/levnadsstandard. De besitter helt enkelt väldigt lite kunskap om sådant som inte rör deras egen nation, ibland inte ens mer än deras egna delstat. 

Svenska tonåringar behandlas nästan som vuxna
Jag bor i Texas, och här är folk ofta ganska konservativa. Tonåringar behandlas ofta som barn här, med fler regler och utegångsförbud efter en speciell tid. Hemma i Sverige upplever jag att vi tonåringar behandlas lite mer som vuxna, och att våra föräldrar litar mer på oss än vad de gör här. Många familjer är också väldigt noga med att gå till kyrkan varje söndag och följa bibelns ord till punkt och pricka, men sedan finns det andra som inte bryr sig ett dugg, så det är verkligen en variation.

Amerikaner tar mer än gärna bilen!
Något annat jag märkt är latheten. Bilar tar dem överallt, och skulle du vilja gå eller cykla är det knappt det går för att bilvägarna inte har några parallella gång- och cykelbanor oftast. Jag tror jag totalt har sett 5 cyklister under mina 6 månader här, och de enda som går är princip folk som bor 500 meter från skolan och hemlösa. Folk tar bilen för att åka mindre än en kilometer ibland, och parkerar gärna så nära affären som möjligt eller kör i genom drive through. Det ska ta lite tid och energi, helt enkelt.

Tonåringar här anser sig mer sysselsatta än hemma enligt mig; majoriteten går i skolan från 7.16 till 2.35 och har sedan en sport eller aktivitet efter skolan mellan 3-5, och åker sedan ibland och jobbar, kommer sedan hem sent och måste då sätta sig och plugga. Många tonåringar hemma i Sverige har ett liknande liv. Antalet sovande personer i mina klasser är enormt, mycket värre än hemma, och många har problem med att hinna med både skola, jobb och fritid, vilket är förståeligt. Nämnvärt är även att skolan är väldigt mycket enklare här dock, men såklart tar det tid ändå, speciellt om du är i de mer avancerade klasserna. Tycker i och för sig att vi svenska tonåringar har det ännu mer fullt upp, men av någon anledning är vi mer anpassade till all stress vi utsätts för än vad de är här.

De är ett härligt folk!
Jag tycker fruktansvärt mycket om amerikaner som folk. De är trevliga att vara runtom, eftersom många är väldigt vänliga, artiga och skämtsamma. Det faktum att de vet så lite om annat än deras egna land gör deras nyfikenhet väldigt mysig också, för de blir så lätt fascinerade vilket är underhållande. Så ja, man kan säga vad man vill om amerikaner - men de är ett härligt folk.


Jag heter Julia och är en 16 årig tjej från Stockholm. I Augusti åkte jag till andra sidan Atlanten med organisationen Explorius för att spendera ett år i Conroe, Texas som utbytesstudent. Under året kommer jag uppdatera om allt som händer där borta här, så jag hoppas du stannar! Kramisar

Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se