Nuläget

Hej på er, tänkte berätta lite vad som händer at the moment.
 
Igår fick jag ett mejl om mitt visum, och idag hittade jag orginalet på posten. Jag har fyllt i allt på ambassadens hemsida nu, det enda som behövs är ett fotografi (som jag ska ta idag) och avgiften som skall betalas. Sen ska jag boka en intervju bara, vilket troligen kommer bli i slutet av Juli om jag får till det. Jag stressar på något sätt lite över hela visumprocessen, för man vill verkligen inte att något ska gå fel, haha. Men det känns som jag har det mesta under kontroll nu ändå.
 
Annars så har jag sagt mitt första officiella hejdå. Under helgen var jag med mina föräldrar nere i Skåne i våra vänners sommarstuga. Hade en urmysig helg och det är jättekonstigt att jag inte kommer träffa dem på ett år. När vi sa hejdå var det liksom, "Jaha, då ses vi väl om ett år då". Superkonstig och lite jobbig känsla.
 
Det är ju så nära nu. Alla 14/15 studenter är väl snart hemma nu. För mig är det 53 dagar kvar tills jag åker. Herregud, verkligen så nära. Det handlar bara om en och en halv månad liksom. Min värdfamiljs tyska utbytesstudent har åkt hem nu också, och har verkar ha trivts jätte bra, vilket jag också är övertygad om att jag kommer göra.
 
I övrigt så sommarjobbar jag just nu, har bara tre dagar kvar, och sen får jag mina pengar som känns välbehövliga. Känns som jag bara ger utgifter för mina föräldrar just nu så det känns verkligen bra att jag får lite egentjänade pengar att använda.
 
Vi hörs snart igen, kram
 bild från fina mölle i skåne

Hur jag bestämde mig för att bli utbytesstudent

Hey theeere :)
 
Jag fick nyligen en fråga om varför jag ville bli utbytesstudent, och hur jag valde organisation och så vidare. Hela processen fram till att skicka en ansökan, det vill säga.
 
Sommaren 2012 var jag med min familj i Florida, USA, på semester. Jag kommer ihåg hur imponerad jag var av landet, allt från alla stora malls till att det kom en bil hem och levererade pizza, hur enorma mataffärerna var och hur en främling på gatan kunde ge mig en komplimang. Jag blev helt kär i landet i helhet och tyckte att det var de bästa två veckorna i hela mitt liv.
 
Efter det började jag som de flesta andra tonåringarna börja säga att jag ville flytta utomlands, och självklart ville jag till USA. Det formades en dröm inom mig att en dag få flytta dit.
 
Under hösten började jag höra talas om folk som hade varit utbytesstudenter. Min bästa vän Sandras kusin hade haft ett utbytesår i Colorado, och Sandra berättade om det för mig vilket fick mig lite intresserad. Jag började googla lite och hittade ett flertal bloggar. 
 
Julen 2012 berättade jag för mina föräldrar om utbytesår och sa att jag var intresserad. Min pappa sa då "absolut kan du få åka senare, om du skulle vilja det". Jag undrar om han verkligen trodde på att att jag verkligen skulle göra det, men så sa han i alla fall.
 
Jag blev helt beroende av att läsa utbytesbloggar och plöjde en efter en. Ungefär vid sommaren 2013 så började jag tänka på vilka organisationer som fanns. Jag hade ju läst ett gäng bloggar och hade därför läst om vad folk tyckte om respektive organisationer. Jag märkte till att näst intill ingen klagade på explorius, och jag gillade att de var en mindre organisation. Jag läste också en del om STS, och såg att väldigt många hade fantastiska år med dem men även ett antal som var väldigt missnöjda. Så ja, i slutet av sommaren hade jag redan bestämt mig för att Explorius var organisationen jag ville åka med.
 
Tiden flöt på och jag läste hela tiden nya bloggar, ni andra utbytisar känner säkert igen er i att man har läst hur många bloggar som helst genom åren, haha.
 
Januari 2014, den första dagen det var möjligt att anmäla sig för intervju, gjorde jag det till Explorius. Jag skulle gissa på att jag var den första att gå på intervju för året 15/16, haha. Jag var så laddad redan då. Intervjun kändes jättebra och jag gillade verkligen Explorius redan då, och samma vecka som intervjun blev jag antagen. 
 
Resten av resan är nu här på bloggen ju, så kika gärna tillbaka i arkiven om ni undrar något mer :)
 
Hittills har jag inte ångrat mig en sekund att jag valde att åka på utbytesår, och jag har hittills inte ångrat valet av organisation heller. Jag har inte tvivlat på något av de en enda sekund.
Därför känns det så sjukt att jag åker nu om ganska exakt 2 månader. I två och ett halvt år har jag velat det här, och nu är det min tur.
 
Kram på er.
 

Fly over seas

Hej på er! :)
 
Jag vet inte hur många av er som vet, men jag älskar att sjunga och spela gitarr. Idag tänkte jag dela med mig av en av mina egenskrivna låtar, eftersom den handlar om att USA och hur det kommer vara att lämna mitt nuvarande liv. Jag skulle bli jätte glad om ni tog er tid att lyssna och lämnade lite feedback. :)
 
 
Kram på er! 


Jag heter Julia och är en 16 årig tjej från Stockholm. I Augusti åkte jag till andra sidan Atlanten med organisationen Explorius för att spendera ett år i Conroe, Texas som utbytesstudent. Under året kommer jag uppdatera om allt som händer där borta här, så jag hoppas du stannar! Kramisar

Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se