Intervju och... ANTAGEN!

Hellluuu.
Hade min intervju i torsdags. Var så sjukt nervös hela dagen och kunde typ inte koncentrera mig i skolan över huvud taget, tänkte bara på intervjun hela dagen. Som tur var gick dagen snabbt och efter skolan åkte jag och mina bästa vänner till T-Centralen och köpte lite Starbucks innan. Glad att de äntligen öppnade en som inte var på Arlanda, är ju perfa ju! Dock superdyrt men vad gör man ;)
Drack inte kaffe denna gång, tog en Chocolate Chip Cookie Frappe, skit goooott åh vad jag dör för starbucks. 
Sen åkte mina bästa tillbaka och jag mötte upp med min pappa vid Hötorget för att gå till Explorius kontoret. Där var min mamma så vi alla tre åkte upp. Vi var lite tidigare men vi startade innan! Vi träffade han jag pratade med i telefon, och sen var det en ungefär 45 minuter med information vilken var otroligt intressant att lyssna på! Han berättade om hans egna upplevelser från när han var utbytis och berättade hur det var och så, och sen fick mina föräldrar ställa frågor (min mamma ställde "orolig mamma" frågor haha så typiskt henne). Efter kanske 20 minuter av deras frågor så var det min tur att bli intervjuad i enrum, och jesus vad nervös jag var! Kunde typ inte snacka ju haha. Först frågade han frågor på svenska och det gick väl hyfsat, även om jag var beredd på majoriteten av frågorna så gav jag ändå lite halvfattiga svar kändes det som men det var för att jag var nervös, till mitt försvar haha. När den engelska delen kom så snackade jag typ engelska som en 10 åring de två första frågorna för att jag var nervös, grammatik fel och shit men det släppte sen och engelskan blev mer flytande och nervositeteten släppte. När jag gick där i från var jag faktiskt jätte nöjd after all så det var tur. 
tog skitful selfie på kvällen, sorry lev med den haha
 
Dagen efter, på fredagen, så öppnade jag ett mejl där jag stod på busshållsplatsen på väg till min gitarr lektion. Mejlet hade varit där typ halva dagen men jag hade inte pallat öppna det för jag får typ bara mejl från twitter och weheartit och tumblr och allt det där. Jag fick världens happiness chock när jag öppnade mejlet och såg detta.
DET ÄR 100% OFFICIELLT ATT JAG SKA TILL USA 2015, EFTERSOM ANTAGEN=GARRANTERAD PLACERING!!!
 
Kan inte beskriva hur lycklig jag är, så sjukt tacksam att jag får möjlighet till det här då det är en av mina stora drömmar. Känns underbart. Åh, vad taggad jag är!
Kommer få svarskorten nästa vecka men tror att jag inte får ansökningsblanketterna förens till hösten, men ändå! JAG ÄR FREAKING ANTAGEN. WOOOOHOOOO.
Superlycklig tjeeeej.
Ha det bra så länge, skriver nog till veckan!
pussokram
 
 

Papper från explorius + samtal

Så, i Tisdagskväll fick jag explorius papper till mailen med olika frågor som jag skulle tänka på till intervjun. Det var massor av olika, vissa lite mer utförliga som "Varför tror du att du skulle bli en bra ambassadör för Sverige?" och "Vad tycker din familj/vänner/du om att du ska åka på ett high school år?", sen fanns det lite enklare som "Skulle du tänka dig att bo med en värdförälder" och "Skulle du tänka dig att bo i en familj med annan religion" osv. Om ni undrar om andra frågor kan ni bara kommentera!
 
I torsdags satte jag mig ner i köket för att börja fundera på frågorna, jag tänkte skriva ner ungefär vad jag ska säga, eftersom typisk mig är att titta på frågor och tänka "ah men det vet jag säkert vad jag ska säga på" och sen när det kommer till kritan ger jag ett aslamt svar. Och man vill ju imponera. ;)
I alla fall, precis under middagen den dagen ringde explorius!!
Min syrra sa "öh det är någon som söker dig" och då förstod jag direkt och blev asglad! Mina föräldrar hade lite svårt att hitta en bra tid först, han som ringde frågade först om det gick bra under fredagen men jag har varit på kryssning hela helgen med mina bästa vänner så det gick inte. Men vi bestämde en tid så länge men sen funkade inte det i min mammas schema så nu ska jag på intervju den 23/1!!! Yeeeey. Ska till huvudkontoret då.
Så är astaggad nu, ska sätta mig i veckan och fortsätta klura på frågorna. OCH FIXA EN DESIGN NÄR JAG HINNER.
 
kramaaar
 

Resan har börjat!

Antar att nu kommer uppdateringen bli way better här för att jag har precis skickat min ansökan.
 
IIIIIIIHHHHHH.
Det känns galet, att jag faktiskt har börjat. Det är 1 år och 8 månader kvar ungefär tills jag förhoppninsvis kommer bege mig till the united states of america. Erhmygad.
 
Som det står ovan kommer Explorius ringa mig inom några dagar. Längtaaaar.
Det är ju 2014 nu i alla fall, vilket betyder att nästa år är the year. Shit asså.
 
Det är verkligen konstigt, ett år sedan jag fick min första utbytesmania och nu är liksom ansökan skickad.
 
Jag vet att det inte är värsta grejen, wow du har skickat din ansökan liksom, men varje äventyr börjar med en ansökan, right?
 
Hör av mig när de har ringt.
 
Lots of love x
 


Jag heter Julia och är en 16 årig tjej från Stockholm. I Augusti åkte jag till andra sidan Atlanten med organisationen Explorius för att spendera ett år i Conroe, Texas som utbytesstudent. Under året kommer jag uppdatera om allt som händer där borta här, så jag hoppas du stannar! Kramisar

Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se