Helgen

Hej på er!
Helgen har flugit förbi och imorgon är det dags för skola igen. En ny vecka med nya händelser! :)
 
LÖRDAG:
Jag vaknade vid 8 tiden och skypade då med Sandra och Felicia. Var väldigt skönt att snacka med dem och bara prata av sig. Efter det kollade jag och Naomi på tredje Harry Potter filmen och åt ägg med tomater och lök till frukost och fruktsmoothie som Patrica hade gjort. Sen gick vi ut med Chica och vid ett tiden åkte vi till The Woodlands för att gå till shopping gallerian där!
jag & naomi under lunchen
 
Vi åt först lunch (jag åt en väldigt god hummus och falafel wrap) och sedan kollade vi i massor av affärer. Vi gick bland annat till Bath&Bodyworks, och jag älskar den affären! Luktade på typ allt! Eftersom Patricia hade köpt saker till ett visst värde fick hon en box med 8 olika saker för $25 istället för $75 som hon sa att jag och Naomi kunde dela på, vilket var såå snällt! Jag och Naomi var så exalterade alltså!
the things we got from BBW
 
Vi gick i massor av affärer och jag hittade ingenting förens vi gick in till Forever21. Så himla oorganiserat men jag köpte i alla fall några tröjor som ni kunde se i mitt tidigare inlägg. Klockan var strax före sex när vi kom ut därifrån så vi åkte och mötte upp Jurgen och Juergen vid en all you can eat buffet där vi åt middag som var jätte gott!
naomi i en jacka som såg ut som en trasmatta, gud vad vi skrattade!!
 
När vi kom hem öppnade jag och Naomi vår box och luktade på allt, vi var verkligen så hypade över det! Sen hängde jag och hon och var allmänt konstiga (på golvet) och sedan vid 10 tiden kollade jag, Patricia och Jurgen på Sinister vilket är en skräckfilm som faktiskt var grymt bra!
vi försökte få chica att posa bland våra saker...
naomi är taggad för alla nya saker
casually laying on the floor bathing in all of our lovely things
 
SÖNDAG:

Idag vaknade jag vid halv 9 och strax därefter jag jag, Patricia och Naomi ut och sprang ett tag. Efter det duschade jag och åt frukost och kollade på Mulan med Naomi. Sen umgicks jag och Naomi lite och bara snackade, och sen städade vi lite och åt lunch. Efter lunchen slökollade vi lite på Insurgent och sedan facetimeade vi med Stefan, min värdfamiljs förra utbytesstudent. Det var trevligt att "träffa" honom också, vi pratade lite om hur det var här och så så det var nice. :)
Efter det åkte vi och handlade och jag köpte upp mig på basvaror till skollunchen som fullkornspasta och tortillas, quinoa, och mandlar. Sedan köpte jag också linschips som jag hittade för de verkade intressanta och ett set med 4 KIND-bars som jag kan ta med och äta efter cross country träningen så att jag får tillräckligt med energi!
När vi kom hem åt vi macaroni&cheese med fiskpinnar, och nu om nån timme ska jag, Patricia och Juergen förhoppningsvis åka och se Sinister 2 (uppföljaren till filmen vi såg igår).
 
Jag har haft en jätte bra helg med andra ord! Ser så mycket fram emot cross countryn imorgon nu alltså..
Ha det bra, kramar

Shopping i New York & sedan jag kom hit

Jag vet att hälften inte alls bryr sig om detta men sedan vet jag att många faktiskt är intresserade så här kommer ett shoppinginlägg. Om du är ointresserad är det bara att skippa det helt enkelt :)
 
Ringar från Forever 21
Blus från Brandy Melville
Jeans från American Eagle
 Bootcut leggings från Aeropostale
Allt nödvändigt jag köpte från Walmart
Ryggsäck från Target
Linne från Forever21
Tröja från Forever21
Turtleneck tröja från Forever21
Turtleneck Sweater från Forever21
Solisar från en butik jag inte minns namnet på...
 

Det är det jag har köpt sen jag kom hit! :) Förlåt för den dåliga kvaliten på vissa bilder, min kamera blev lite konstig... Vet inte vad som hände menmen.
Kram

Kyrkan i USA

 Eftersom jag är protestantiskt kristen hemma i Sverige har jag sett fram väldigt mycket emot att gå till kyrkan. Jag har hört så mycket om det, hur annorlunda det skulle vara mot den svenska kyrkan, och hur mycket mer kul det skulle vara.

Som en rockkonsert
Idag var jag där för första gången. Jag var väldigt förväntansfull innan. Direkt när vi kom in möttes jag av mina värdföräldrars vänner, som alla ville hälsa. Redan nu har jag fått ett intryck av amerikaner som väldigt öppna och välkomnande. Innan jag visste ordet av, hade fyra personer uppe på scenen börjat sjunga. Men det var inte traditionella psalmer, som jag är van vid, utan det var mer som en rockkonsert med kristna texter.

I Sverige går jag i en så kallad modern svensk kyrka, där de är nytänkande. Det är viktigt att folk känner sig delaktiga i gudstjänsten, vilket jag personligen tycker att man sällan gör i vanliga svenska kyrkor. Här är delaktigheten maxad. Folk står upp och sjunger, dansar, och verkligen visar intresse. Det är verkligen annorlunda från Sverige, där folk sitter bänkade med sina psalmböcker och snällt gör vad som står i programmet. Folk tar initiativ här. De säger "Amen" när de tycker att det passar, vissa lägger sig på golvet och ber, och vissa gör som vi gör i Sverige. Det viktiga i denna kyrka är att alla ska få tro på sitt egna sett, och det tycker jag är bra.

Ett tillfälle att umgås
Prästen, eller pastorn som de säger här, är verkligen väldigt mån om sin församling. Han kallar de alla sina vänner och det märks att han verkligen känner så efteråt när alla går och minglar. Japp, efter gudstjänster pratar folk med sina vänner, och umgås. Min värdpappa säger att de alla är som en stor familj, vilket jag tycker låter som en bra inställning. Pastorn tar sin tid att prata med alla som vill, och hälsa på alla. Min uppfattning är att det inte alls är så i Sverige. I min moderna kyrka, kanske, men i övriga så tackar man bara prästen och går efter gudstjänsten. 

Bibeln på iPads
I USA somnar inte folk i bänkarna. De tycker det är roligt att vara där. Pastorn predikar om relevanta saker om livet, och hänvisar till bibeln i vissa sammanhang. Människorna läser för övrigt bibeln på sina telefoner, eller iPads. Sångerna de sjunger är visade på stora skärmar, och bibelcitaten pastorn läser upp är också visade där. Under gudstjänsten finns det några minuter där folk som har det svårt kan gå fram och prata med någon i församlingen, eller rent utav bara få en kram.

Jag älskar kyrkan i Sverige - men jag tror att om den var lite mer som kyrkan i USA, skulle fler folk gå till kyrkan.
 
Jag är ju som sagt studentreporter för Explorius under detta år, och jag har precis fått mitt första inlägg, det vill säga detta, publicerat här. 


Jag heter Julia och är en 16 årig tjej från Stockholm. I Augusti åkte jag till andra sidan Atlanten med organisationen Explorius för att spendera ett år i Conroe, Texas som utbytesstudent. Under året kommer jag uppdatera om allt som händer där borta här, så jag hoppas du stannar! Kramisar

Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se