Avresemötet

Hej hörni! :)
 
Idag var det obligatoriska avresemötet för mig här i Stockholm.
Innan mötet käkade jag och mina föräldrar lunch och jag älskar att fota mat så jag tänkte dela med mig av min lunch haha, ni får vara beredda på extremt många matbilder det kommande året eftersom det är ett stort intresse jag har, hehe.
I vilket fall, jag var beredd på världens längsta möte eftersom jag har hört många som redan varit på mötet klaga, och sure, det var lite drygt med 4 timmars möte om saker man redan visste, men det var ändå hyfsat intressant och det var en hel del ny information. Man skulle kunna säga att det var alla Get Ready-möten i ett, de gick i genom i princip allt från scratch. Så det var lite segt i början, men det blev intressantare i slutet. Sen har jag faktiskt inget emot att höra allt om igen egentligen, för jag älskar allt som har med året att göra så det är faktiskt ganska intressant i alla fall, haha.
 
I slutet av mötet fick man hämta ett supertjockt kuvert med en föräldrahandbok, en studenthandbok från Explorius och även en studenthandbok från ICES (min amerikanska organisation).
Sen var det också trevligt för jag träffade Maja, som skall gå på samma skola som mig och i princip bo granne med mig också (8 min haha) i Conroe så det var jättekul att träffa henne eftersom vi antagligen kommer träffas varenda dag det kommande året. Så det var bra också! :)
 
Nu på kvällen efter att jag kom hem från en middag hos min faster så har jag läst igenom hela Explorius handbok, och kommit till typ 5 avsnittet i ICES. Snacka om att loada information haha! Jag vill veta allt ju, hur många gånger jag än har hört informationen.
 
Och ååååh vad jag är taggad på att få åka nu! Allt kommer bli så otroligt kul!!! :D
Jag var hos polisen i Onsdags för att fixa ett internationellt ID-kort och så fick jag mitt ICA-banken kort på posten. Känns skönt att ha de sakerna avklarade nu, det är i princip bara visumet kvar att fixa och att beställa presenter till värdfamiljen som jag har hittat. Och så måste jag få försäkringskortet också.
 
Men året känns så nära nu, skolan slutar snart också. Inga mer analyserande frågor på 1 år hahah such a relief!
 
Kram på er!
 

Läget just nu

Hej på er alla! :)
Känner mig alltid så dålig på att uppdatera haha förlåt, jag lovar att uppdateringen kommer bli hundra gånger bättre när jag väl är där!
I vilket fall så har jag börjat fixa lite grejer inför resan. Resväska köpte jag i julas, och jag köpte en kamera för nån månad sedan. Idag var jag och ansökte om ett ICA-banken kort, vilket jag tror att många andra utbytisar också kommer att ha då man får ta ut pengar gratis med det. Så det är skönt att det är gjort! Jag har även skaffat tid hos polisen för att utfärda ett internationellt ID-kort så jag kan legitimera mig där borta utan att behöva gå runt med pass hela tiden.
Sen har jag också fått ett sommarjobb, vilket är en otrolig lättnad då det ger mig ca 7000 kr till resan. Känns super måste jag säga!
 
Annars fortsätter bara dagarna att gå och jag är så himla taggad just nu känner jag!! Vill bara åka NUNUNU. Spenderade min kväll med min lilla syster idag vilket var jätte mysigt och inser hur svårt det kommer vara att lämna henne, just när hon håller på att växa upp. När jag var 12 år (som hon fyller nu) hade jag definitivt behövt en stora syster som kunde guida mig. Känns lite jobbigt att lämna henne just nu då liksom. 
Hade en underbar kväll med mina bästa vänner i onsdags också, vi var på 5SOS konserten och vi sa att det var vår sista konsert tillsammans. Känns så tragiskt då vi har vart på en del tillsammans nu och herregud vad mycket jag har gått igenom med de två, fy att lämna de alltså.
Och varenda gång jag kramar mamma eller skämtar med pappa så tänker jag också på hur konstigt det kommer vara att inte kunna göra dessa saker varje dag. Det blir tufft, men jag känner samtidigt hur mycket det är värt det.
Kommer antagligen ha en av de bästa åren i mitt liv, och hur kan man inte vara galet taggad på det liksom?
 
I övrigt så mejlar jag som vanligt med min värdfamilj. Åh, de är så mysiga! Kommer bli så kul att träffa dem! De ska se till att jag får vara med i cross countryn också i fall jag skulle missa tryouts om det nu finns det till cross country vilket känns så kul eftersom det är en av grejerna jag ser fram emot mest under mitt år. 
 
Har skrivit med Melissa i princip hela dagen också om våra utbytesår så jag är verkligen i ett taggat mode nu, som ni kanske märker, haha. 
 
Hoppas ni alla har det bra, kram
 

Svar på kommentar

Hej på er alla, hoppas allt är bra med er! Fick en kommentar som jag tänkte svara på :)
 
Kommentar: Hej, älskar din blogg och det ska bli kul att få följa ditt år i usa❤️ Själv ska jag åka 17/18 ovh längtar som bara den😁😏 men har en fråga, var inne på CSNs hemsida i veckan och såg att dom komme ändra många utav reglerna under sommaren och om jag förstår det rätt så ska vi som åker till usa också ska få behålla vårt studiebidrag! Jar du hört något om detta av din organisation? Skulle gärna vilja veta om det är sant☺️
 
Först och främst, tack, vad glad jag blir att du vill följa mitt år! :D Förstår att du längtar, det gjorde jag också redan för två år sedan :)
Jag har faktiskt inte hört något alls om detta, så vitt jag vet så kommer jag inte få studiebidrag under mitt år i USA, eftersom det räknas som sabbatsår. Så jag tror inte det i nuläget och har inte heller fått någon information av min organisation att det skulle bli så. Kanske ändrar de det till nästa år, har ingen aning. Tack för kommentaren i alla fall ! :)
 
 
Föresten, hörni, guess what? IDAG ÄR DET EXAKT 100 DAGAR KVAR!! Imorgon blir det tvåsiffrigt, GALET!
 


Jag heter Julia och är en 16 årig tjej från Stockholm. I Augusti åkte jag till andra sidan Atlanten med organisationen Explorius för att spendera ett år i Conroe, Texas som utbytesstudent. Under året kommer jag uppdatera om allt som händer där borta här, så jag hoppas du stannar! Kramisar

Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se