JAG HAR FÅTT VÄRDFAMILJ!!

Igår fick jag värdfamilj - eller tekniskt sätt, i förrgår.
 
Explorius hade försökt ringa mig runt 6 tiden i tisdags, men jag hade inte svarat så de ringde istället igår flertal gånger medan jag var i skolan. Så igår, runt halv fem när jag slutade skolan tog jag upp min telefon och hade ett meddelande från min kontaktperson Annika att hon hade glada nyheter till mig. Så jag ringde upp och fick reda på vilka som är min värdfamilj och vart jag ska bo från och med Augusti!
 
I'M GOING TO TEXAS HONEY!
Det roliga med det hela var att redan i Onsdags morse när jag vaknade och kollade min facebook, hade jag fått en vänförfrågan från någon i Texas. Jag kunde seriöst inte låta bli att tänka att jag kanske skulle komma dit, så jag gick och tänkte på att i slutet av dagen kommer jag antagligen ha en värdfamilj, och jag hade rätt. Hon som hade skickat vänförfrågan till mig är min local coordinator, Hanna, och hon har välkomnat mig jättebra så det är jätteskönt. :)
I ALLA FALL.
Jag bor i en stad på 60.000 invånare som heter Conroe, alltså en förhållandevis stor stad. Den ligger även 6,5 mil från Houston som är en storstad, vilket tar ca 45 min med bil.
Min värdfamilj består av värdmamma Patricia, värdpappa Jurgen och värdsyskon Naomi som fyller 11 år och Juergen Andre (osäker på vilket som är för och mellan namn) som fyller 14 i slutet av i år! :)
De har också en hund och två katter.
Jag kommer gå på ett High School som heter Conroe High School. Det är en stor skola med 2500 elever och det jag har kollat verkar superbra.
 
OVER ALL:
GAAAAAH JAG HAR FAMILJ!!!!
Jag är sååå nöjd, det känns jättebra med familjen och staden, är väldigt glad att jag kom till Texas (I told ya I wanted to go to the south) och det är absolut ett stort plus att det är en ganska stor stad! Också glad att jag kom till en stor skola, för det ville jag också väldigt gärna, och kul att familjen har djur!!!
 
Jag såg ut som ett fån igår på bussen och tunnelbanan hem, ni vet hur vi svenskar är - ser du inte sur ut ger folk dig konstiga blickar och jag log hela tiden igår och alla stirrade, haha. ÄR SUPER GLAD VERKLIGEN!!
 
Jag är jätte taggad på att lära känna familjen och veta mer om dem och Conroe. Mejlade dem igår så vi får se när jag får ett svar, men Jurgen addade mig på facebook i alla fall!
 
Jag berättar mer om familjen och staden i senare inlägg, men nu vet ni!
SÅ GLAD.

The Exchange Student Challenge

Hej på er!
 
Har sett alla andra utbytisar göra denna så skall väl inte vara sämre själv, tänkte att det kunde vara lite trevligt med uppdatering också tills jag får värdfamilj. Har även tänkt ut lite andra kommande inlägg så stay tuned! :)
 

Vilket land ska du till?

Ameeeerica

 Vilken organisation åker du med?
 

Var skulle du helst vilja bli placerad?
Drömmen är Kalifornien, precis som många andra, men mest för att det är den mest hälsosamma staten i landet och jag är lite av ett hälsofreak (även om jag absolut älskar sötsaker och pommes frites också) men ni förstår, och för att jag fryser så jädra lätt så värmen skulle jag inte heller klaga på. Men om inte Cali, hoppas jag nog på någon annan syd/mellanstat, typ Arizona, Nevada, Oregon, Colorado etc, men helt ärligt spelar det ingen roll, tror året blir fantastiskt var jag än hamnar.

Har du fått familj eller gjort regionsval?
Nej, har inte fått familj utan väntar at the moment, och jag gjorde inte heller region/delstatsval pga att jag kände att familjen var viktigast OCH att den extra avgiften på 10.000 kr inte var värt det.

Kommer du att åka på något förberedelseläger?
Yaaaas, som de flesta vet ingår 5 dagar i New York i Explorius programavgift, vilket jag är GRYMT taggad för!!

Vad ser du mest fram emot?
Skolan, träffa nya människor, vara på egen hand ute i världen, TRÄFFA VÄRDFAMILJEN, prova på nya saker, både aktiviteter och mat och bara ha det grymt kul!

vad fruktar du mest?
Standard - att inte klicka med värdfamiljen (vilket seriöst skulle vara det allra värsta), drabbas av extrem hemlängtan eller ha svårt att skaffa vänner.

Vill du prova på någon ny sport?
Vill så gärna köra cross country! Älskar att springa och gör det flera gånger i veckan så det är kanske inte en ny sport för mig, men ett nytt sätt att utöva "sporten". Annars, om säsongerna inte krockar, skulle det vara kul att prova på cheerleading måste jag säga, bara för den sakens skull, haha.

 

Vad kommer du sakna mest?
Min familj och mina två bästa vänner, är så nära allihopa och vet inte hur jag skall klara av att inte träffa dem på ett år. Kommer såklart även sakna mina andra vänner, regelbundna tunnelbanor och bussar (!!!), svensk mat (och då menar jag inte husmanskost utan variationen på maten här i Sverige), och Marabous Apelsinkrokant choklad, it's my weakness.

I USA, kommer du åka på någon resa arrangerad av organisationen?
Nej, antagligen inte. Jag känner att jag inte vill be mina föräldrar lägga ut extra, för just the fact att jag får vara i USA i ett år är enough plus att jag faktiskt inte är supersugen på att åka på någon resa. :)

Namnge tre platser som du vill besöka i ditt värdland:
Åh, New York, Los Angeles och Grand Canyon. Standard places i knööööw haha.

 Tror du att det kommer bli ett bra år?

Jag tror det kommer bli det bästa i mitt liv. 

puss och kram


Det har börjat!

JAG ÄR ACCEPTERAD OCH NU BÖRJAR DE LETA FAMILJ TILL MIG IIIIIIH.
 
lets take a moment of silence. breathe in, breathe out.
 
OKEJ.
 
Är såååå glad, som jag har väntat! Tyvärr betyder det här ännu mer väntan men nu kommer jag i alla fall veta att det är familjer out there som kollar på mitt brev. Eftersom det bara är Januari än hoppas jag, fingers crossed, att jag kan få värdfamilj innan sommaren, så att jag kan lära känna de lite innan.
 
SÅ HIMLA GLAD VERKLIGEN.
 
puss och kram 
 


Jag heter Julia och är en 16 årig tjej från Stockholm. I Augusti åkte jag till andra sidan Atlanten med organisationen Explorius för att spendera ett år i Conroe, Texas som utbytesstudent. Under året kommer jag uppdatera om allt som händer där borta här, så jag hoppas du stannar! Kramisar

Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se